Studio Steenhuis breidt uit en verandert een beetje

Nieuw systeem

Vanaf 8 januari 2013 gaat Studio Steenhuis werken met een nieuw digitaal puzzelsysteem.

Apps

Naast het vertrouwde puzzelen op de computer en print, bieden wij de mogelijkheid om onze puzzels te maken op tablet en smartphone (Android). Het wordt één systeem. Puzzelen op tablet of mobiele telefoon gaat eenvoudig in zijn werk. Om te beginnen de gratis app downloaden. Dat kan via onze website of de appstores. Een verbinding met het internet is daarna alleen nog nodig om de puzzels in te laden. Vervolgens kunt u gaan puzzelen - op ieder moment en overal waar u maar wilt. U kunt de puzzels halverwege het oplossen sluiten om op een ander tijdstip verder te puzzelen; u kunt bijvoorbeeld thuis op de computer aan een puzzel beginnen en later in de trein verder gaan op uw telefoon of tablet en vice versa. U kunt tot vier weken terug in het archief om gemiste puzzels te maken op het moment dat het u uitkomt. Puzzels die al zijn ingeladen, blijven 100 dagen beschikbaar.

Credits

Om de meeste puzzels te maken zijn voortaan credits nodig, zowel op de app als op de computer. De credits zijn niet duur en u kunt ze op de site aanschaffen. Bij de gratis app krijgt u automatisch 20 credits, zodat u het mobiele puzzelen rustig kunt uitproberen. Het voordeel van het creditsysteem is dat u uitsluitend betaalt voor de puzzels die u daadwerkelijk wilt maken. Voor de fanatieke puzzelaar blijft het jaarabonnement bestaan. Welk systeem voor u het voordeligst is, hangt van uw puzzelfrequentie af. Bekijkt u daarvoor de rekenvoorbeelden hieronder.

Nieuwe puzzels

We blijven bezig met de ontwikkeling van nieuwe puzzels. Naast de ‘gewone’ S-doku bieden we de S-doku+, een duivelse puzzel voor degenen die een extra uitdaging aandurven. Dan hebben we ook iedere dag, dus zeven dagen per week, de Quizzel, een quizachtige puzzel waarin we op zoek gaan naar een bekend persoon. Voorts zijn we in de testfase van een spiksplinternieuwe cijferpuzzel. Ook doen we op veler verzoek ons best om de drie-vier-vijf nieuw leven in te blazen; de oude versie was in Flash gebouwd en die werkt niet meer in de moderne browsers. Dat betekent dat de software opnieuw geschreven moet worden.

Wat verandert er voor onze huidige abonnees?

Als u al abonnee bent bij Studio Steenhuis verandert er niet per direct iets: voor de verdere duur van uw abonnementsperiode blijft u recht houden op het maken van alle puzzels die wij digitaal aanbieden. Bovendien kunt u gratis gebruik maken van alle nieuwe toepassingen. U kunt dus als geregistreerd abonnee de puzzels ook op uw tablet of smartphone gaan maken. U krijgt tijdig bericht van ons als uw abonnement gaat aflopen en u kunt zelf bepalen in welke vorm u uw puzzels wilt blijven afnemen. De verlenging van het abonnement is makkelijker dan voorheen. Er is nu ook de mogelijkheid van automatische incasso, waarmee u helemaal af bent van administratief gedoe.

Creditsysteem in de praktijk

Wilt u bijvoorbeeld alleen op maandag de de S-doku oplossen? Dan betaalt u ook alleen voor de puzzel van die dag en niet voor die van de rest van de week. Wilt u de In Het Midden die u vorige week vrijdag hebt gemist alsnog oplossen? Dan kunt u die vinden in het archief. Wilt u het Scrypto misschien even laten rusten om het later weer op te pakken? U heeft honderd dagen de tijd om een puzzel op te lossen en uw vorderingen worden automatisch opgeslagen. En u kunt uw puzzels natuurlijk in ieder stadium printen! De credits zijn te koop via de website of via de app. Als u een nieuwe puzzel opent, krijgt u te zien hoeveel credits de puzzel kost. Als u op OK drukt worden de credits automatisch van uw voorraad afgeschreven.

Creditoverzicht
Scrypto7 creditsWekelijks het gerenommeerde cryptogram uit NRC Handelsblad
Gezocht4 creditsWekelijks de populaire beeldpuzzel bekend uit Vrij Nederland.
Ideaal om samen op te lossen op de tablet
In Het Midden3 creditsElke werkdag ontdekken wat er midden in het nieuws staat
S-doku2 creditsDagelijks de unieke sudoku met de S-vorm en het minste aantal gegeven cijfers
S-doku+2 creditsDe meest uitdagende sudoku voor de die-hards
Uit het papieren tijdperko2 creditsIedere week een duik in het verleden met het Scrypto van precies twintig jaar geleden.
NieuwScrypto op app1 creditElke werkdag op je smartphone of tablet een cryptische opgave bovenop de actualiteit.
Op de website gratis
Cultuurcrypto op app1 creditIedere werkdag een cryptische opgave uit de cultuur, dagelijks op radio 4 te horen in het programma De ochtend van 4.
Op de website gratis
Quizzel2 creditsQuizachtig kruiswoordraadsel waarin we op zoek gaan naar een bekend persoon.
Prijspuzzel0 creditsElk seizoen een puzzel waarmee u kunt meedingen naar de prijzen.
Is gratis voor de geregistreerde puzzelaar


Kosten Creditbundels

De bundels worden aanzienlijk voordeliger naarmate u meer credits in één keer aanschaft. Er is ook de mogelijkheid van een jaarabonnement: hiermee kunt u een jaar lang onbeperkt puzzelen.

Credits of jaarabonnement? Rekenvoorbeelden


Welk systeem is voor u nu het meest interessant? We zetten wat voorbeelden onder elkaar.

Voorbeeld 1: De Scrypto-fan

U bent een verstokt Scrypto-oplosser en hebt geen behoefte aan andere puzzels. Als u de credits op de minst voordeligste manier hebt ingekocht (de kleinste bundel, 9 cent per stuk), betaalt u per Scrypto 63 cent. Wanneer u de voordeligste bundel hebt aangeschaft (de grootste bundel, 4 cent per stuk) kost het Scrypto u 28 cent. Als u iedere week het Scrypto doet, vergt dit jaarlijks 52 x 7 = 364 credits. Een jaar lang scryptoën kost u dan € 14,56. Voor u is het creditsysteem voordeliger dan een jaarabonnement.

Voorbeeld 2: De liefhebber van variatie

U wilt van alles wat, doet graag meerdere puzzels, maar niet elke dag. U maakt af en toe het Scrypto, een paar keer per week de In het Midden en soms een beeldpuzzel of een S-doku. Daarbij wilt u af en toe ook nog wat anders als u daar toevallig zin in hebt. Dit zou, over een jaar gezien, bijvoorbeeld kunnen neerkomen op:
10 x Scrypto (70 credits) = € 2,80
150 x In het Midden (450 credits) = € 18,00
12 x Gezocht (48 credits) = € 1,92
100 x S-doku (200 credits) = € 8,00
In totaal per jaar 768 credits = € 30,72. Het jaarabonnement van € 45,00 blijkt voor u niet rendabel.

Voorbeeld 3: De regelmatige puzzelaar

U puzzelt regelmatig en houdt van puzzels in alle soorten en maten. U lost met regelmaat de In het Midden op, buigt zich wekelijks over de beeldpuzzel en draait ook voor de S-doku uw hand niet om. En met de nieuwe uitdagende S-doku + erbij worden het er misschien wat meer dan nu het geval is, want u vindt het heerlijk ook in het weekend verse voorraad te krijgen. Af en toe buigt u zich met uw moeder over het Scryptogram van twintig jaar geleden. Dit zou, over een heel jaar gezien, kunnen neerkomen op:
4 x Scrypto (28 credits) = € 1,12
180 x In het Midden (540 credits) = € 21,60
25 x Gezocht (100 credits) = € 4,00
300 x S-doku (600 credits) = € 24,00
10 x 20 Years Ago (20 credits) = € 0,80
Dit komt neer op een jaartotaal van 1288 credits = € 51,52. Voor u zou een jaarabonnement van € 45,00 dus voordeliger zijn.

Voorbeeld 4: De alleseter

Een jaarabonnement is al voordelig vanaf 1125 credits. Dat is nog geen derde van het jaartotaal dat er aan credits te verpuzzelen valt. Als u graag puzzelt en veel verschillende puzzels wilt maken, zit u hier dus al vrij snel aan. Bovendien komen er binnenkort nog nieuwe puzzels bij die ook onder het abonnement gaan vallen. Om het hele jaar onbekommerd te genieten van de vrijheid om alle puzzels te kunnen maken, neemt u een abonnement van € 45,00 per jaar. Dat komt neer op 12 cent per dag.

Betalingsprocedure

Het betalingsproces is niet gewijzigd, wel uitgebreid. De betalingen worden afgewikkeld door de betaalprovider Adyen. Betalen is mogelijk met iDeal, creditcard, of een overboeking. Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid van automatische incasso. Dat is goed nieuws als u geen zin hebt in terugkerend administratief gedoe. U kunt de automatische incasso te allen tijde weer ongedaan maken. Alle administratieve handelingen vinden plaats in een geheel beveiligde omgeving .